Βασίλης Καρράς

Βασίλης Καρράς
Birth name
Βασίλης Καρράς
Born
12 November 1953

Ο Βασίλης Καρράς (πραγματικό όνομα Βασίλειος Κεσογλίδης, γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας στις 12 Νοεμβρίου 1953), είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς Έλληνες λαϊκούς τραγουδιστές.

Γεννήθηκε στην Καβάλα και κατάγεται από το Κοκκινοχώρι του νομού Καβάλας. Έχει δυο αδέρφια,τον Δαμιανό και την Αναστασία.Όταν ήταν 10 χρόνων, ήρθε με την οικογένειά του στην Θεσσαλονίκη. Το 1969 και σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο “Πρόσφυγας” στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, την δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι. Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη. Του έχει αποδωθεί το παρατσούκλι “Ο Άρχοντας της καψούρας”. Έχει σταθερή πορεία στη δισκογραφία με πάνω από 40 δίσκους. Η πορεία του από το 1980,που κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο ήταν ανοδική και από το 1986 και μετά όλοι του οι δίσκοι έχουν γίνει χρυσοί και πολυπλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος Μ’ έχεις κάνει αλήτη, που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και σε μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.

Έχει συνεργαστεί με μεγάλους συνθέτες και στιχουργούς όπως ο Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας ΦΙλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και πολλοί άλλοι. Έχει κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι ΠΥΞ ΛΑΞ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, οι Αλχημιστές και ο Παντελής Παντελίδης. Με τους περισσότερους από αυτούς έχει συνεργαστεί και επί πίστας. Επίσης είναι ένας πολύ καλός συνθέτης και στιχουργός και έχει γράψει σπουδαία τραγούδια για πολλούς μεγάλους τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού.

Ως άξιος συνεχιστής του παλιού λαϊκου τραγουδιού, έχει βοηθήσει και αναδείξει πολλούς καλλιτέχνες. Όλα αυτά τα χρόνια κάνει πολυάριθμες συναυλίες σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Ασία, Καναδά και Αυστραλία και γίνεται δεκτός με ενθουσιασμό από Έλληνες και ξένους.

Αυτό όμως που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι το φιλανθρωπικό του έργο που ασκεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Την περίοδο 2014 – 2015 εμφανίζεται στο Εναστρον μαζί με τον Στέλιο Ρόκκο, τον Τάκη Ζαχαράτο, την Αμαρυλλίς και τον Στέλιο Λεγάκη.